Torsdagstankar

Hej på er. I söndags funderade jag på livet ganska mycket (mellan samtalen på jobbet). Vi firade Daniela på kvällen innan med fest och utgång vilket var så himla kul. Alla tjejerna är verkligen så himla gulliga. Väl ute träffade jag en kompis som jag umgicks med på både mellanstadiet och högstadiet. När gymnasiet kom lovade man varann att man skulle hålla ihop och trodde att man skulle kunna göra det, trots alla nya utmaningar och människor man fick in i sitt liv. På något sätt gled man ifrån varandra mer och mer och tillslut var man främlingar med minnen, vilket var det jag kände när jag träffade henne nu i lördags. Men eftersom man nu växt upp och är mer säker i sig själv och vad det ska bli av en är det faktiskt inte helt omöjligt att ta upp kontakten igen, vilket känns hoppfullt.

När jag vid såna tillfällen tänker så går jag gärna ner mig i hela situationen och börjar tänka efter ordentligt. Många gånger går jag på stan och ser någon som jag har gjort så många hyss med och haft väldigt roligt med, men som man helt enkelt glidit ifrån. Då går jag hellre undan eller kollar bort, just för att slippa det här jobbiga ögonblicket där man ska hälsa och inte vet om man ska stanna och prata med varandra. För vad ska man prata om egentligen? Man kan ha gått igenom tuffa perioder ihop, delat hemligheter som aldrig var meningen skulle komma ut på fyllan eller bara haft väldigt roligt ihop. Men har man inte hållit ihop så har det oftast funnits en anledning. Livet tar olika vändningar. Man vårdar sina relationer olika beroende på hur man värderar personerna i sin närhet och kanske fanns det inte plats för den där kompisen just för stunden i livet?

Samtidigt som det är jobbigt att inse att en av ens bästa vänner genom hela högstadiet, gymnasiet och även efteråt tog bort en på Facebook ganska nyligen så är det bäst att inse fakta. Har man inte umgåtts på tre år vet man INGENTING om varandra, ser vi varann på stan låtsas jag som att det regnar och skulle hon ringa till mig hade jag låtit det ringa ut. Varför kan ni tycka? Jag har kämpat, inte velat låta någon så gammal vänskap bara försvinna men saker händer inte av en slump. Jag kan aldrig styra över någons känslor. Jag känner mig orättvist behandlad då jag aldrig gjort något fel. Tror de flesta i min vänskapskrets kan intyga på att jag är rätt trevlig att ha att göra med.. försöker göra alla till lag.

Och just därför går det inte att lägga ner massa energi på en enda person, som dessutom inte var uppmärksam och lyssnade på mig. Jag är lyckligt lottad med de personerna jag har i min omkrets, som faktiskt bryr sig på riktigt. Jag har hellre få nära vänner än en massa bekanta som inte bryr sig när det väl är något. Har förstått under åren att man ska vara rädd om dem som visat gång på gång ur mycket man betyder och sålla bort dem som tar energi. Energitjuvar har ingen varken tid eller ork med, man måste sätta sig själv i första hand ibland också.

Jag vill mest med det här inlägget tacka för att ni står ut med mig. Just nu är jag inne i en bubbla där jag knappt hör av mig till någon, ringer inte någon om jag verkligen inte MÅSTE och har fått bort den där paniken med att man måste ha något att göra under HELA helgen. Har lärt mig att slappna av och umgås med mig själv. Har inget emot att plugga en fredagskväll om det är något viktigt och måste inte flänga runt överallt. Har ingen längtan över att komma ut på krogen, även om jag har väldigt kul när jag är där utan det är bara ett stort plus när det väl händer. Har blivit en annan sorts livsnjutare istället. Kan vara att bara få ta det lugnt istället, lägga pengarna jag sparar på allt skit till min resa och få unna mig tid att åka till Vilda och ta en 2-timmars runda i skogen. Trodde aldrig jag skulle säga det här med Natalie har nog vuxit upp på riktigt. Tog lite tid, men istället har jag gjort massa äventyr som jag inte ångrar för en sekund.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s