mitt 2013

2013, kan knappt börja sammanfatta detta året då det verkligen hänt så mycket. Inga direkta bakslag (..förutom i skolan då) utan fått ha kvar mina nära och kära och dessutom träffat en hel drös med nytt folk som jag har en önskan att få ha livet ut. Men ska vi se lite hur det såg ut?

Januari
Det nya året firades in med bland annat Sabina, som är en av mina bästa vänner. Kunde inte fått en bättre start ♥ Det var så kallt som det förväntas vara på årets första månad med massvis med snö. Kom igång på riktigt med Snepill och försökte att fortsätta ta mig ut en gång i veckan. Kontakten mellan mig och någon som betytt mycket togs upp igen, till min stora glädje. Dock slutade det precis som alla andra gånger,  så efter januari slutade vi höras av. Sista gången någonsin (förutom min fickringning förra veckan..) och det känns som en lättnad. Distans funkar aldrig, särskilt inte med någon som inte riktigt kan bestämma sig..  Försökte tenta av en av de svåraste kurserna hittills, utan något resultat. Det där med nationalekonomi är nog inte min grej ändå. Passade Asta mycket och följde tillsammans med Nanna och Elina Farmen slaviskt.. Blev överraskad av Sabina. Det plingar på min dörr och någon håller för kikhålet, varav jag SMS:ar detta till henne och förmedlar min panik. Inte hade jag en tanke på att det kunde vara S som stod där mindre än en meter ifrån mig. Cornelia tog sin sjuksköterskeexamen och detta firade vi såklart!

IMG_9372 IMG_9530 IMG_9549 IMG_9790 IMG_9863 IMG_9914

Februari
Det största som hände här var att jag fick ett mail av Carro att jag fått jobbet på Island. Jag fick välja period själv och jag skuttade av lycka och visste knappt vart jag skulle ta vägen. Ringde mamma och bara grät av glädje. Äntligen skulle min dröm bli sann. Annars hängde jag mycket med mina vänner, hade härliga fester att gå på och invigde Olivias fina lägenhet i Malmö som slutade i en utgång där jag mötte upp Emil som jag inte sett på ett tag. Emilia började i vår klass (eller var det i januari?) och Birgit fyllde 80 och Milwa 5!

IMG_0161
IMG_0240 IMG_9984 IMG_9998 DSC_1695 DSC_1708 IMG_0247Mars
Påskfest här på Alamedan, pluggade så gott jag kunde och träffade mina vänner så ofta jag bara kunde. Hängde i stallet och försökte ha Asta så ofta jag kunde. Började även träna på gymmet i denna vevan, för att få upp min kondition tills det var dags att åka till Island. Hade sett framför mig att jag skulle behöva springa en himla massa och då ville inte jag vara den som drog ner tempot före alla andra. Så Sh’bam och zumba blev (och är fortfarande) mina två favoriter.

IMG_0426 IMG_0543 DSC_1785 DSC_1786 DSC_1803 DSC_1807 IMG_0541

AprilVåren kom och man hittade ut mer. Firade Elina som fyllde år, hängde med Nanna i stallet och i Brömsebro. I slutet av månaden åkte jag upp till Skara för att ge igen på Sabina och överraska henne som hon gjorde mot mig. Så gaddade ihop mig med hennes syster så när hon kommer dit i tron att det ska vara en vinkväll med bakning dyker jag upp från ingenstans.. Så hade en helg ihop med henne och det var värt SÅ MYCKET.

DSC_1837 IMG_2408 IMG_2422 IMG_2432 IMG_2439

Maj
Månaden där allt skulle hända kom. Hade avskedsfest och sa hejdå till alla som står mig nära. Förstod nog inte riktigt förrän natten innan avresa att jag FAKTISKT skulle åka. Bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Har träffat underbara människor, ridit fantastiska hästar och sett vyer jag bara trodde existerade på vykort. Rekommenderar alla att åka dit, vilka intresse man än har (förutom om man bara gillar att ligga på playan, ganska kallt i vattnet) för det finns något för alla. Fortfarande, såhär 4 månader efter hemkomst saknar jag det så det gör ont ibland. Mest min häst och människorna, men även  landskapet och mentaliteten. Älskar det här att man hjälps åt där, på ett sätt jag aldrig sätt någon annanstans. Saknar ni en häst? Ta en av oss! Saknar ni ett släp? Ta vårat! Har ni en sadel det är lite kris? Och så fortsätter det. Det är något speciellt och jag har blivit förtrollad. Att jag redan planerat in två resor tillbaka detta året är inte så konstigt. JAG.MÅSTE.TILLBAKA!

IMG_2481 IMG_2701 IMG_2714 DSC_0381 IMG_2105 IMG_3098 DSC00078 IMG_3171 IMG_3198 IMG_3433 IMG_3687 - Kopia DSC_2831 IMG_3878

Kom hem igen 21 augusti och förutom att träffa alla jag saknat en himla massa tentapluggade jag även på juridiken. Tentan klarade jag, så det kändes värt att lämna ön och missa fårinsamlingen för den sakens skull.. Annars njöt jag mest av solen som jag inte sett jättemycket av och fint sällskap.

September
Skolan började igen, hade hoppats att få ännu längre lov men plikten kallade. Men ändå skönt att träffa alla i klassen igen och få lite ordentliga rutiner som visst uteblivit under sommaren.. Annars längtade jag mest tillbaka. Men tog tillvara på tiden också såklart!

IMG_2835 IMG_2836 IMG_2894 IMG_0084 IMG_0108 IMG_0186 IMG_0248 IMG_0250Oktober
Festade med fina brudar, gick ut på långa rundor så ofta jag kunde och försökte hänga med i skolan.. Mycket grupparbeten och konstiga och otydligare lärare gör det inte direkt lättare. Fyllde år och hade en mysig förfest följt av första utgången på LÄNGE. Anna kom in i mitt liv. Kände mig lite vuxen och mailade på en engelsk bulldog, som senare kom att ta mig med storm. En hund med så otroligt mycket personlighet och envishet. Satt sig under skinnet på mig och dagen hon skulle åka var det som att hjärtat hoppa ut ur bröstkorgen. Min fina tjej. Men jag har sån tur att hon bor i Hoby nu, vilket betyder att jag kan träffa henne när jag vill. Bokade även en resa tillsammans med Janet, Sonja och 5 andra tjejer en resa till Island i februari 2014. En ridresa och besök inplanerat på ”hemmaplan” så totalt blir jag borta 12 härliga dagar :D

IMG_0313 IMG_0345 IMG_0349 IMG_0399 IMG_0500 IMG_0552 IMG_0589 IMG_0581November
Började rida Vilda och blev en i stallet i Binga. För första gången i mitt liv har jag kompisar i stallet och blir fortfarande helt superglad när jag kommer och möts av en mänsklig varelse i stallet. Och Vilda är en dröm, hittar fler knappar på henne ju mer vi hänger ihop. Annars hängde jag mycket i Hoby, red och var i skolan och undrade om jag verkligen var så dum…

IMG_0704 IMG_0708 IMG_0775 IMG_0918 IMG_0934December
Började månaden med att fira att Nelly fyllt 11 år med julbord på häftiga Eriksberg. Träffade Anna igen och hängde i Hoby en hel del. Men varför inte blanda både plugg med hästar och fina vänner? Red också Vilda så ofta jag kunde och lilla Flora med såklart. Började känna mig som en i gänget i stallet och allt sånt där. Det enda otäcka är hönsen, men vi börjar bli vänner nu. Det bästa med hela månaden var när alla mina vänner från hela Sverige kom hem för att fira jul. Juldagen började med en härlig förfest med många återseenden och avslutades inne på Harrys med Gösta och hans vänner. Nyår gick i ett vuxnare tecken, fin middag och fina vänner. Känns bra att vi har blivit rediga.

IMG_0951 IMG_0974 IMG_1061 IMG_1089 IMG_1124 IMG_3888 IMG_3895 IMG_1265 IMG_1278 IMG_1286 IMG_3896 IMG_3898 IMG_3901 IMG_3919

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s