Jag hoppas att ditt vin blir till vatten, gubbfan!

Igår efter clinicen i Tingsryd så svängde jag inom stallet för att rida en tur med Margareta. Vi hade tur med vädret, satt på pigga pållar och Vilda gick som en dans. Jag var så nöjd med henne. Hon lyssnar både på kommunikation via tygel, säte och ljud. När vi var påväg hem och red på vägen igen (som är typ 3 meter bred, alltså ganska liten) så kommer först en traktor i låg fart och kör förbi oss lugnt och försiktigt. Vi går sedan vidare för att se att det kommer ännu en traktor, denna i fruktansvärd fart, körandes mot oss. Jag styr Vilda lite mot mitten för att markera att han måste sakta ner, han kör inte bara snabbare, traktorn låter högre än den förra. Istället för att stanna och se till att vi kommer förbi säkert kör han förbi, i nååååågot långsammare tempo, och precis när han kommer jämte oss får Vilda panik. Vänder först in rumpan mot traktorn för att sen nästan skena iväg från faran. Jag var nära att åka av och hamna rätt i ett staket, men fann balansen och vi stannade. Då händer det mest bisarra. Gubbfan går ur traktorn för att skälla på Margareta och när jag trodde vi sluppit honom eftersom han hoppat in igen, stannar han vid mig också och går öven ut ur traktorn för att skälla ut mig också. Tydligen visade vi inte tillräcklig hänsyn mot honom! URSÄKTA, MEN KAN MAN INTE KÖRA OCH UPPFÖRA SIG I TRAFIKEN HAR MAN INGET DÄR ATT GÖRA!!!! Vi sitter på levande djur som är svåra att förutspå. Vilda är ingen rädd häst, hon är faktiskt VÄLDIGT trafiksäker, men både hon och jag blev nog lite skraja över det ekipaget.

Är ändå så otroligt glad och tacksam att det gick så bra som det gick. Och att jag hade Margareta med mig som sällskap, var allt lite skakis efter. Vilda med :(

Denna ska jag förstora och skriva ut för att sedan tapetsera hans lada med!!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s