25/6

Efter att vi ridit de hästar vi inte kände till igår hade vi fått för oss att vi hade resten av dagen ledig. Jag och Lena väntade in Jordi & Rakel och när de var tillbaka åkte vi på road trip. Håll i er nu, vi såg gullfoss, geysir och kerid på vägen till Selfoss.

Sen hälsade vi på hos Sólmundur och Sjöfn, redan innan jag hann knacka på dörren öppnades den innifrån och jag blir välkomnad med världens kram. Denna gubbe alltså. Inne möter jag även Sjöfn såklart och ett gäng glada ryttare som är där för en 3-dagars tur. Jag och mina kollegor blir sittandes där ett bra tag och vi berättade historia efter historia om galna upptåg som hänt. Det känns så skönt att veta att man har dem där, de bryr sig verkligen och jag tycker så mycket om dem. Lovade att hinna hälsa på innan jag åker också, vilket är ett måste! Vill ju hinna pussa på mina fina håriga killar – Háfeti, Herkules och Stigandí också!

Efteråt var tanken att jag skulle hämta min kavaj hos en kompis, glömde den där förra sommaren. Visar sig att när jag kommer dit är han inte hemma och inte heller kavajen. Nåväl, får bli nästa gång jag är i krokarna om han inte möjligtvis har vägarna förbi Hvolsvöllur.. Men jag antar att ingen har ”vägarna förbi” här. Var faktiskt chockad både när bussen stannade i Hella och i Hvolsvöllur, allt var så himla litet. Har ändå vant mig vid att ha tillgång till både Selfoss och Hveragerdi där man kan hitta det mesta till att bli ganska begränsad. Men det gör mig absolut ingenting, för så fort jag kommer till Island blir jag en riktig lantis med håret i en hästsvans, skitiga ridkläder och inget smink.

Annars flyter allt på här. Har verkligen fått utmana mig själv med att testa nya hästar. I början var jag rädd och benen skakade när jag skulle upp på en häst jag inte visste något om. Nu börjar jag vänja mig och även om det fortfarande inte är ”lätt” så får jag i alla fall ingen stor klump i magen. Hittills har hästarna varit riktigt fina och det finns lite importmaterial om man säger så. Och då tror jag inte att jag har fått testa de bästa ännu, finns en tid för allt!

IMG_0357 IMG_0380 IMG_0395 _DSC9211 _DSC9354 _DSC9498 DSC_1736

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s