Second home

I fredags begav jag mig mot Sólhestar för att hälsa på och köra en strandtur like back in the days. Varje gång jag kör in på uppfarten är det som att komma hem. Att känna att man alltid är välkommen betyder så himla mycket för mig och den känslan får jag alltid. Jag & Sjöfn började morgonen med att köra bort till grannen för att jag skulle kunna rida Herkules på strandturen men efter 10 minuter gav vi upp jagandet och istället fick jag världens leende när jag hittade Stígandi i paddocken. Väl framme på stranden och när han tog sina första töltsteg kom jag ihåg hur mycket jag avgudar den hästen, han är så häftig att sitta på och har så mycket hästkrafter!

Valde precis rätt dag för att hänga på stranden, strålande solsken hela dagen och vindstilla. Efter att vi kom tillbaka väntade soppa och efter att mina kunder åkte tillbaka till Reykjavik gick jag för att hämta Herkules igen. Kämpade ett tag innan Dóri kom ut och hjälpte mig och då fick jag äntligen tag i besten. Eftersom Dóri inte pratar engelska har vi tidigare haft svårt att kommunicera när jag jobbat på Sólhestar men eftersom jag övat på min isländska kunde vi föra ett samtal, det räknat jag som framgång. Dock glömde jag fråga honom igen om jag fick köpa hans häst…. Även om jag vet svaret skadar det aldrig att fråga. Herkules var precis lika bra som jag kommer ihåg honom, hans ökade tölt är något alldeles speciellt (kan lägga ut en film från den). Vi hade en sån himla bra tur ihop att på vägen hem satt jag och lipade som ett jävla barn. För att jag skulle behöva lämna honom, ön och alla fina människor inom bara några dagar. Alltid känslosamt att vara på Sólhestar, så mycket minnen som kommer tillbaka. Efter att jag lämnat honom i hagen går jag in i huset och då har de dukat fram middag till mig (alltså hur söta får man va?). Sjöfn är en av de bästa kockarna här på ön (enligt mitt tycke) och jag var i himlen! Precis som jag skrev på min facebook så är de problably the best icelanders in the world. Sólmundur berättade att vill jag komma till fårinsamlingen är jag hjärtligt välkommen och frågade lite fint om jag ville jobba hos honom nästa sommar :’)

   
   
  
   

    
 

Annonser

6 kommentarer

 1. Helena · augusti 13, 2015

  Vilken dröm!
  Skulle också vilja åka och jobba på Island :)

  • Natalie Eriksson · augusti 13, 2015

   Det är en dröm, du MÅSTE åka!

   • Helena · augusti 14, 2015

    Jag vet inte vart man ska vända sig eller något.
    Men någon gång måste jag verkligen åka.
    Efter att läst din blogg blir jag ännu mer sugen :D

   • Natalie Eriksson · augusti 14, 2015

    Finns grupper på fejjan och annars kan man söka på olika gårdar på Island på Google :) beror bara på vad du är sugen på att göra! Hjälper dig om du vill!

   • Helena · augusti 14, 2015

    Okej, jag har inte kollat runt så mycket. Men jag skulle vilja åka dit och hjälpa till med träning av hästar, hjälpa till på gården ja det mesta :)
    Men kan du berätta lite vad du har gjort där och hur lång tid du har varit där? :)

   • Natalie Eriksson · augusti 15, 2015

    Jag har varit på två olika gårdar, en med turridning och en med långturer (3-7 dagar) 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s