Vildas släktträd

Häromdan satt jag och forskade lite i Vildas släktträd och kom över lite bilder på hennes släktingar på faderns sida. Hon är efter Frami från Häringe som är en första klass-hingst som är född 1992. Tyvärr finns han inte i livet idag men han hann få 178 avkommor som för vidare hans gener. Bedömd på totalt 8,49 – hela 8,77 i ridegenskaper (!!!!) och 8,08 för exteriören. År 2009 mottog han en klass 1 premie vilket en hingst endast kan få om den har minst 115 i blup och minst 15 bedömda avkommor.

Såhär såg han ut:

Frami frami_010_large
Hästen här nedan är är hennes farmor, som heter Sprengja frá Ytra-Vallholti, som är registrerad som svart med stjärn (kanske därifrån Vilda fått sin stjärn?) och tyvärr inte är i livet idag. Bedömd ett antal gånger och alla gånger hamnade hon i första klass. Sin högsta bedömning fick hon på VM i Norrköping 1991, hamnade på en total på 8,5. 8,34 exteriört och hela 8,61 i ridegenskaper. Alltså ett förstaklass-sto med hög marginal!

Sprengja fra ytra-vallholti
Fuxen nedan är Vildas farfar, Hektor frá Akureyri, som också han är bedömd i första klass. Bedömd totalt 4 gånger och han hamnade också i första klass alla gånger. Den högsta bedömningen fick han 1991 då han fick 8,64 i ridegenskaper och 8,18 för sin exteriör vilket gör att han hamnar på 8,41 totalt. Hektors pappa är ingen mindre än Hervar frá Sauðárkróki, som jag inte tror behöver någon vidare beskrivning.

Hektor fra akureyri

Och här är farfarsfar,  Hervar frá Sauðárkróki:

hervarfra

Annonser

En kommentar

  1. josefinearnesson · oktober 6, 2015

    Oj, vad spännande! :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s