Helgens tävling

Hej och hå, helgen försvann i ett nafs. Den var hästinspirerad vilket passade mig hur bra som helst. Anmälde mig förra veckan till säsongens (förmodligen) sista tävling som höll hus i Växjö! Premiärred i både T8 & V2, vilket inte var det lättaste. Nu i efterhand skulle jag safe:at och anmält oss till samma klasser, fast utan de svåra momenten (steglängdsökning och ökad tölt) men jag är ändå så nöjd både med hästen och dagen.

Även om underlaget är tungt så bjöd hon på fin tölt i början av T8an (innan vi behövde byta varv, som jag totalt missat). Andra delen som reds i hennes sämsta varv var inte alls lika bra. Stel häst som hellre valde trav än tölt. Så inga bra totalpoäng där, då vi inte heller vågade oss på att visa nån riktig steglängdsökning då jag var rädd för att tappa ner henne i trav där med. Men en 4a på kort tölt känns ändå som ett ok betyg!

V2an gick jag nog in och var lite stel från början, just för att jag visste att det var tungt för henne att tölta därinne. Så inga jättebra poäng i tölten (men jag vet ju att bönan kan tölta så jag är inte orolig) däremot fick hon 5or för både skritten, traven och galoppen. Även där med saker som går att förbättra men de är vi medvetna om!

Annars är jag så nöjd med denna lilla häst! Superokomplicerad att ta med sig, stressar inte upp sig, är snäll mot andra hästar och finner sig väldigt lätt! Och att vi hade Mimmi & Leikan med oss som var ett stort stöd gjorde saken ännu bättre! Hade inte klarat oss utan dem! 

   
    
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s