Vår utrustning

Utrustning till häst och ryttare är en riktig djungel med massor att välja mellan. Det finns lyx, mellanklass och budgetalternativ – så att det finns något som passar allas plånböcker. Jag har sen ett tag sen kommit fram till att jag gärna köper produkterna som är liiiite dyrare men som däremot har bra kvalité och ett bra andrahandsvärde. Kvalité framför kvantitet.

Idag har vi en hel radda med tillbehör till Vildan:

  • Det jag tycker är viktigast är sadeln, att den passar är A och O. Jag köpte en begagnad Hrímnir PRO som jag sen innan vet passar damen. Fick den för ett väldigt bra pris och nöjd med affären. Sadeln ligger stilla, är gjord av bra läder och jag vet att jag hade fått tillbaka samma pengar som jag gav för den om jag skulle vilja byta upp mig.
  • Tränsen är inte lika påkostade. Ett med hög nosgrimma fyndade jag inne på Hööks (dock väldigt nöjd med det då det är snyggt). Sen har jag en remont-nosgrimma från Fager Design som jag fick av Ingrid när jag fyllde år. Även fått en nosdel (nosgrimman går att byta nosdel och på så sätt kombinera den utan att behöva ha tusen olika nosgrimmor) s0m hon gjort i tenntråd som är hur fin som helst! Är sugen på att investera i ett anatomiskt nackstycke att fästa remonten på, men har inte kommit över någon till ett bra pris.. ännu! Gillar när det ligger en tanke bakom utrustningens utformning! Än så länge har jag tryckavlastade paddar (från Hööks) på huvudlagen så trycket fördelas på en större yta!
  • Mina bett är mer påkostade och detta tycker jag är viktigt. Jag har tre olika bett som jag skiftar mellan. Ett Hrímnir Volcano, ett tvådelat med mittenplatta från Bomber bits och en EE-stång med korta skänklar och utan tungfrihet. Tror på att trycket ska belastas på olika punkter för att göra så lite skada som möjligt och för att få en nöjd häst.
  • Viktboots från Top Reiter som väger 200 gram. Kom nu i veckan och är nöjd med vad jag köpt (köpte dem begagnade för en mindre peng). Har sen tidigare använt 240 gram men på en så pass tölt-och taktren häst som Vilda behöver de inte vara så tunga. Detta är inget jag använder varje gång jag rider utan snarare någon gång i månaden i skogen och så på tävlingar och fotograferingar för att hon ska ta i lite extra och va lite extra flaschig.. ;)
  • Som skydd för sadeln har jag två olika tillbehör. En jättefin vojlock från Stübben som jag fyndade i en adventskalender från Agersta Islandshästcenter och så har jag en svart gelpad från Top Reiter som är lite höjd fram.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s