Varför ridning?

Får ofta frågan vad det är som gör att jag lägger ner så mycket tid i stallet.

Egentligen tycker jag att det är en väldig konstig fråga. Jag ställer aldrig samma sak till någon som tränar fotboll, handboll eller gymmar regelbundet för jag förstår varför de gör det. Det heter hobby och alla människor dras till olika saker (tack och lov). Att vara i stallet är att vara i en fristad. Min häst dömer mig aldrig eller säger elaka saker. Snarare finns hon alltid där för mig och att burra ner sig i hennes päls när man inte mår helt hundra är få förunnat. Att veta att det finns någon där som väntar på en, som längtar efter att få komma ut och jobba eller bara vill mysa lite är kärt. Att ha en häst som man klickar med som går att lita på, är något jag är glad för. Hon går att styra med små hjälper, går att ta med överallt utan att hon visar minsta osäkerhet och hon har gångarter över medel. Så fort vi är lika samspelta på tävlingsbanan som vi är i skogen tror jag att vi kommer bli farliga. Men jag har ingen brådska, då hon inte blir av med mig i första taget.

Även om Vilda inte är fullt utbildad så räknar jag henne som en fulländad ridhäst. Sen kan allt förbättras och det ska det! Däremot kan jag ibland känna ett sug efter en unghäst, att rida in alldeles själv eller i alla fall efter att grundarbetet är gjort. Ständigt går jag in och kollar till salu-hästar och fastnar ofta på en unghäst. En häst som har blivit hanterat och sutten på men inte mycket mer. Hade varit kul med ett projekt men inser att just nu har jag varken tid eller råd. Som fattig student har man varken pengar så man kan strö omkring sig med och inte alltför mycket tid heller!

Att vara i stallet är inte bara borsta hästar och rida i skogen. Det ger mycket träning som många inte tänker på. Under ridningen tränas framför allt bål, rygg och armar och ben. Ganska genomgående träning va? Ofta har jag träningsvärk efter att ha ridit henne ordentligt (dock inte ofta jag bara åker häst…). Sen har vi mockning, fylla vatten och liknande sysslor som också ger träning av muskler. För att inte tänka på hur många kilomter man knatar omkring – alltid ska något fixas eller hämtas. Med andra ord borde alla hänga lite mer i stallet ;)

  Man kan även plugga i stallet, här får jag experthjälp av min lurviga
 

Annonser

2 kommentarer

 1. Mimmi · mars 3, 2016

  Dom blir bara så tjuriga de där ”förstahästarna” när de kommer en annan häst in i bilden…. ;)
  FY TUSAN VAD VI SKA TRÄNA I ÅR :D

  • Natalie Eriksson · mars 3, 2016

   Får hoppas att Vilda skulle ta det med ro! Verkade som hon trodde vi skulle ut och busa idag när jag tog in henne för att borsta lite! Nya skor på lördag och vi längtar nog båda två :D

   Såklart vi ska! :*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s