Visa Vilda

Att visa Vilda är något jag varit intresserad av hela tiden, särskilt efter att jag skrev på köpekontraktet. Vilda är en fantastisk häst med ett toppenlynne. Hon har gångarter över medel och en helt okej exteriör. Att visa en häst är väldigt kostsamt (om jag inte gör det själv) och det är pengar jag inte har för tillfället. Därför blev jag extra glad när vi under årsmötet och fritidsmötet tog upp idén om en officiell visning där man kan få pröva på. Inofficiellt gör att det inte hamnar i WF och inte skulle dra ner värdet på hästen om man inte skulle få dem bedömning man var ute efter. Blir det en sådan (en fågel som viskade att de ska försöka få med Heimir i denna plan) så tvekar jag inte en sekund att vara med. Hade varit kul att se vad vi hade kunnat få!

IMG_0681Jag och Vilda, våren 2015

Vilda från Gårdeby har 108 i BLUP (har varit högre förr, men pappa Frami har dött vilket såklart påverkar) med bra stam. Frami från Häringe som pappa och Embla från Långtorpet (som tyvärr bara fått Vilda) som mamma. Kollar man hennes förväntade BLUP i World Fengur har hon några som är braaaa! 114 för rygg/kors, 108 för hals/manke/bog, 109 för exteriör, 107 för spirit, 108 för form under ryttare och 106 för tölt. Detta är ju bara förväntade siffror som man fått fram med hjälp av hennes stamtavla men de är inte helt ute och cyklar ju.

Vad jag gillar med Vildas gångarter och exteriör: jag gillar att alla hennes gångarter är bra, de som vi behöver öva på är skritt och trav. Att hon har egen motor och framåttänk. Fint ansikte med söta små öron och proportionerlig kropp!

Vad som hade kunnat vara bättre: hennes hals kunde varit liiite längre, är väl det enda jag kan komma på just nu! :)

Annonser

2 kommentarer

  1. Johanna · mars 7, 2016

    Superfina! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s