Mina drömhingstar

Det finns ett fåtal hingstar som jag gladeligen hade skickat Vilda till, förutom Sær från Gröna Gången då ↓

img_8228


Klerkur frá Bjarnanesi

Den som står högst på listan är Klerkur frá Bjarnanesi. Det är en svart hingst som står på Island. Klerkurs pappa är ingen mindre än Glampi frá Vatnsleysu som också är en hingst jag älskar. Klerkur själv är en hingst som visar vart skåpet ska stå när han är ute och tävlar. Hans högsta poäng i Gæðingakeppni fick han 2012 då han fick 9.12!!!!! Vilket är fantastiska poäng! Han har på senaste tiden tävlats av Kári Steinsson, som han rids av på bilden nedan. Ser ni hans trav?? Är den på riktigt?

11406398_10153328706459799_1547424132851395074_o


Hróður frá Refsstöðum
Även Hróður står på Island och kommer nog göra resten av sitt fortsatta liv. Denna fantastiska hingst ägs av Mette Manseth som idag är lärare på Hólar och bedriver avel på Þúfur tillsammans med Gisli Gislason (han som är uppfödare till min favoritskäck Háfeti frá Þúfum som står på Sólhestar!). Hróður visar vilken häftig häst han är i sina avkommor och skulle jag nånsin skaffa mig ett eget avelssto på Island skulle jag skicka det till honom innan det blir för sent! Han är inte direkt purung den här sötnosen. Har en bild på honom när vi var på avelsbesök våren 2014 men där visar han inte upp sitt riktiga jag så bifogar bilden som finns på Worldfengur.

Skärmklipp


Alfur frá Selfossi
Denna fantastiska häst som gav en rysningar under Tölt on Ice visar ständigt framhovarna i alla sammanhang han visar sig i. Han levererar både inne på tävlingsbanorna och genom sina avkommor! Idag har han hela 654 registrerade avkommor och 112 (!!!!) som har kommit in i förstaklass! Inte helt tokigt va..? ;)

alfur_christina_gronbakgrund_web


Vaki från Österåker

Vaki är efter den store Garri frá Reykjavík och har alltid tilltalat mig, även om han är en ”tråkig” fux med bläs. Rent avelsmässigt har han redan hunnit visa att han är något att satsa på då alla fem avkommor som kommit till visning gick in i förstaklass. Så en matchning med han och Vilda hade definitivt varit intressant!

a4cd305430-120715-4489
Viking från Österåker
Högst bedömda hingsten i ridegenskaper utanför Island och vann sin klass för 6-åriga hingstar – det klingar rätt bra va? På VM 2015 i Herning lyckades Viking och Vignir skrapa ihop hela 9.02 för ridegenskaper vilket jag tycker är riktigt bra för en sexårig häst. Får se om de kan lyckas höja det till nästa år! :) Han och Vaki är dessutom halvbröder tillsammans med Flipi från Österåker, då de alla tre har det avelspremierade stoet Vón frá Vindheimum som mamma. Det jag tycker är häftigast med Viking är att Island har diskuterat och faktiskt kan tänka sig att importera över Viking till Island, vilket inte har hänt sen de stängde gränserna för sisådär 1100 år sedan. Ett bevis på att svensk avel har kommit en bra bit påväg.. ;)

viking-fb-annons

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s