Om att ha guld i hagen

Blev citerad i en väns blogg där jag hade uttryckt mina åsikter om att folk tro sig ha guld i sin hage. Jag har ganska stor koll på marknaden eftersom jag letar efter en lovande unghäst med fin stam. Ofta när jag kollar vad som finns ser jag dåligt skrivna annonser, bilder som inte gör hästen rättvisa och ofta saknas det videos på hästarna.

För att jag ska finna en häst intressant ska det finnas fina bilder där hästen står uppställd från sidan för att kunna se hur den ser ut exteriört, stammen utskriven och videos på hur hästen rör sig. Går att se rätt mycket på en video om hästen är värd att åka och titta på. Särskilt när det gäller unghästar som inte går att provrida.. ;) Är ju alltid en chansning att köpa något som aldrig varit under ryttare även om en stamtavla kan visa förutsättningarna i alla fall.

Klart jag tycker att jag har guld i min hage. I mina ögon är Vilda värd hur mycket som helst. Med bra gångarter, fantastiskt lynne, ovanlig färg, bra stamtavla och en helt okej exteriör är hon en häst som många letar efter. En häst som vet vad för sorts ryttare som sitter på ryggen. Som bär min ovana mamma som att det vore guld på ryggen medans har mer fart och fläkt i sig när jag sitter på. Hon funkar att rida på både själv och i sällskap och är aldrig några problem att ta med på nya ställen.  Och med sina gångarter som är runt medel gör hon sig bra på tävlingsbanorna också. Så även om hon har ett väldigt stort värde för mig vet jag att det inte är en VM-häst som står i hagen, däremot skulle vi kunna komma till SM med rätt träning och hjälp av duktiga instruktörer! 


Roliga kontraster. Första bilden med mamma på ryggen och på andra är det full fräs 

Däremot verkar vissa tro att det är just guld som finns i deras hagar och märks väldigt tydligt så fort de kommer ut på annons. Det är inget konstigt numera att det kommer ut valacker som går i klockren grisepass i en hemsk form på hästnet för 50 000. För ägaren är ju hästen värd precis så mycket medans i betraktarens öga borde summan halveras om någon ska bli intresserad. Överpriser skrämmer bara bort eventuella intressenter. Kommer såklart inte visa några exempel, bara för er att kolla in Hästnet. 

Som köpare/intressent är jag nog rätt krävande men det finns inte många intressanta hästar här där jag bor och åka 50 mil för att titta på en oinriden häst känns lite onödigt när det finns enkla sätt att skicka videos numera. Säljarna däremot verkar inte vara medvetna vad som är en bra annons och vad som ska stå i annonsen. Kan ju hoppas det blir bättre med tiden.. ;) 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s