Min bettkollektion

Är det något jag är hopplös gällande min utrustning till Vilda så är det bett. Men hellre hopplös än bettlös. Är ju så kul att testa nytt och man märker skillnad på en sån liten detalj. Vi har nog arbetat oss igenom de flesta nu i alla fall och jag vet på ett ungefär vad som funkar bäst för oss.

Dessa är de jag har i min ägo just nu:

Bomber/Stübben/KY-rotary/Top reiter

img_1956

Här har hon Stübbens bett som hon funkar bra på! Det jag gillar med detta bett är att det är i princip omöjligt för henne att bli nypt i mungipan då bettet är konstruerat på detta sätt.

Annars är Bombers tvådelade en favorit hos Vilda, hon skummar fint så fort det används. Ett väldigt snällt bett som ligger fint i munnen. Är ett tvådelat som blir som ett rakt bett så fort jag tar i tygeln. Finns ingen möjlighet att bettet knäcker upp i gommen då det är lock-up på bettet. KY-rotary använder vi också ibland och det är ett bett som är ett väldigt tydligt bett där förhållningen bara tar i den sida i vilken tygel du tar tag i. Kanske inte ett bett Vilda ”behöver” egentligen då hon är välutbildad. Tanken bakom bettet är nog att det passar bäst till unghästar och det är därför jag behåller det. Top reiters har vi inte hunnit pröva än, får bli när snöstormen hunnit passera och halkan är borta. Men tänkte att jag behövde ett rakt bett till samlingen, mest för att kunna variera olika tryckpunkter i munnen på Vilda!

Annonser

2 kommentarer

  1. Natalie · januari 13, 2017

    Jag har 2 bett jag varierar mellan sen har jag ett till seriösare träning och tävling 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s