Lektion för Karin G. 

Har aldrig tidigare ridit lektion för Karin men sett henne instruera andra och framför allt sett henne rida själv så när hon i höstas sa att hon hade lite luckor för att komma ut och hålla lektioner var jag snabb med att vi i Binga var intresserade!

Innan passet började berättade jag att jag vill få med mig den avslappnade formen från skritten in i tölten (där hon annars gärna haft huvudet aningen för högt och använt halsen för att stödja sig) eftersom det andra funkar just nu i alla fall. Vi red på volt, mest för att jag skulle höra Karin bättre, och såg först till att hon gick fint och avslappnat i skritt innan vi höjde tempot till nåt mellanting mellan skritt och tölt. Kom några ljusglimtar under passet och mot slutet av passet gjorde hon det av sig själv utan att jag gett kommando. Och det är det jag strävar efter – en trevlig häst med hög ridbarhet!

Karin sa att hon är en häst som lyssnar och försöker hela tiden att göra rätt, även om hon inte förstår vad jag är ute efter! Så viktigt att jag är tydlig med beröm när vi är där vi strävat efter. En arbetsam och mjuk häst, vilket var kul att höra då jag försöker lösgöra henne så gott jag kan!

Har varit lite orolig över att hon är aningen muskelfattig över bog och hals men det va inget jag skulle oroa mig för. Muskler kommer på bogen nu när vi jobbar i rätt form i alla gångarter. Halsen sa hon va lång och fin, dessutom välansatt och såg ut som en sån de vill se på en avelsvisning. Hon kanske inte är så ful ändå, min lilla ko <3

Går att se ljusglimtarna som kommer då och då, tanken är att hon ska gå så hela tiden och inte under några millisekunder. Men det kommer! Skyndar långsamt då vi inte vill stressa och pressa fram något utan vill ha en långlivad och hållbar häst! Fick tummen upp för equibandet, som har blivit ett naturligt inslag i vår träning – både från marken och uppe på hästryggen! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s