Träning för Karin G.

I tisdags hade vi Karin ute igen för lektioner. Har varit dålig på att jobba i paddocken det senaste och känt att det jag gör själv i paddocken funkat helt okej. Men så fort jag kommit ut och försökt få igenom det vi jobbat på har jag haft 350 kilo häst i handen med massa energi, inte det lättaste då med andra ord.

Så det vi började med var att jobba på böjt spår tills vi fått igenom det vi ville och därefter jobbade vi på rakt spår som är min stora utmaning just nu. Särskilt höger varv där hon märkbart tycker det är jobbigare och därmed gör allt mycket svårare för mig. Där ska vi istället för att ställa inåt ställa utåt och släppa lite när jag känner att hon är mjuk och smidig, inte innan. I vänster varv är hon lätt att jobba med och där kan man ställa henne inåt och rakställa henne så fort jag känner att hon är mjuk och samarbetar med mig. Efter en stund när vi hållt på säger Karin: ”nu skulle vi filmat för nu ser det bra ut och du hade blivit glad av att se det”. Har ju ingen film men tar med mig känslan av när min häst töltar i korrekt form, smidig, mjuk och taktren. Vi liksom dansade fram!!! Det är så häftigt och får mig att inse att det är en häst som det finns saker att ta fram i, ska bara lära mig hur.

Men det häftigaste var nog att se Karin hoppa upp och visa mig hur det ska se ut. Vilda såg ut som en annan häst och får hon helt ok omdömning på prova på-visningen så är det bud på att visa henne nästa år. Min lilla böna slutar aldrig att överraska!

Annonser

En kommentar

  1. Ella · maj 17, 2017

    Vad kul att det går bra med henne! Känner igen känslan av supertaggad häst ute :P Härligt när man känner att man har en bra instruktör som funkar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s