KOSSOR = läskigt 

Igår passade jag på att motionera två hästar samtidigt, för Karin kände sig inte hundra och hittade ingen annan som ville hänga med ut. Red Ugla och Vilda fick gå som handhäst, vilket funkat förr och även denna gång. Red en av mina favoritrundor runt Björketorps gård och efter den långa härliga töltsträckan gav jag Ugla långa tyglar och halade upp mobilen.. vilket inte var det bästa. Kossorna var det läskigaste de sett nånsin och hon vände på en femöring och drog över ängen. Hur jag lyckades få stopp på henne med långa tyglar och handhäst har jag ingen aning om, men halade mig av och tackade Gud att jag slapp käka grus! 

Försökte sedan leda dem förbi ungkossorna (som hoppade och studsade, de tyckte det va kul att vi kom förbi) men det gick sådär. Vilda skötte sig (som hon bör) även om hon var skärrad men Ugla var helt tagen av dessa prickiga djur, så tagen att hon töltade på stället och sen slängde upp hovarna och slet sig. Dock var det bara att hämta henne några hundra meter bort på ängen där hon käkade nöjt… ;) 

Hoppade upp efter hagens slut och hästarna var piggare än vanligt. Sista biten hem var de så duktiga och tuffade på! Är nog bra att jag vänjer mig vid att hästar inte bara pinnar på som Vilda alltid gör, så är inte alla hästar på Island… :) 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s