Dagens tips

Efter att ha varit irriterad på min hovslagare och hans dåliga svarsfrekvens på sms en längre tid fick jag nog. Jag kontaktade en annan hovslagare i hopp om att han skulle göra ett lika bra jobb, men ack så fel jag hade. Reagerade redan när han skodde Vilda då han knappt verkade henne utan mest filade kanterna lite, detta för att min vanliga alltid påpekar hur fort hennes hovar växer och hon hade gått med skorna i 8 veckor.

Och denna veckan har jag haft koll på skorna och sett att hoven börjat växa utanför skon, tre veckor efter skoning!!! Kollade man undertill är skon helt skev och hon är duktigt trångskodd. Inte konstigt att hon inte ville bjuda på tölt utan körde powertrav hela rundan.. Min fina häst.


Så med detta vill jag bara säga: byt inte hovslagare om du har hittat en kunnig hovslagare. En som vet vad hen gör och kan förklara under tiden vad och varför han gör det. Jag gillar egentligen min hovslagare väldigt mycket just på grund av att han alltid lär mig något nytt och tycker det är kul att förklara, blev bara duktigt irriterad av att han inte kunde ge mig ett besked när han skulle komma. Detta för att hästen hade en halv baksko.. Men det är förlåtet nu och känns bra att han kommer imorgon. Min fina häst har fått vila sen jag upptäckte det och blir nog lika glad som jag över att ha ett par skor som passar :)


Såklart tog han inget som helst ansvar över detta utan försökte mest göra sig viktig när han skrev allt i fackspråk som jag absolut inte förstår. Jag litar på att en person som kallar sig för hovslagare gör ett bra jobb men det gäller inte alla tydligen.

Annonser

3 kommentarer

 1. Mirre · juni 6, 2017

  Han är inte utbildad hovslagare enligt shf…

  • Natalie Eriksson · juni 6, 2017

   Jag vet. Min hovslagare berättade dock att inte alla godkända finns med där!

   • Mirre · juni 7, 2017

    Nej man måste bli medlem. Han är välkänd bland de utbildade hovisarna här 🙄 söker du fortfarande så finns det en Simon i dina krokar enligt min hovis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s