Update

Hej från ett härligt och underbart Island (som alltid). Det är inte förräns nu jag känner att jag hade både tid och lust att uppdatera er, oftast har jag bara haft något utav dem. Men nu har jag lite tid över medans kläderna är i tvättmaskinen och det regnar ute.

Jag har blivit bra välkomnad av alla här och känner att jag utvecklas, redan från dag ett. Svårt att inte göra det när det håller till tre tränare och domare på gården och jag är den enda ”gröna” personen här som behöver hjälp och stöttning. Hästarna är fina och välridna och känner aldrig att jag behöver vara rädd för att sitta upp på en okänd häst, snarare tvärtom. Klart att de har temperament och vilja, men gör aldrig något dumt. Jag frågade häromdan om det är någon häst som brukar bocka så jag är redo för det, men fick som svar tillbaka att såna får inte leva särskilt länge. Det var en stor lättnad för till skillnad från förra stället där de satte upp mig på allt möjligt utan att berätta någonting. Som svar på mina frågor fick jag bara ”det märker du!”.

Jag bor i en stuga på gården med ett mysigt sovloft och det är ganska skönt att efter intensiva dagar kunna gå in i sitt egna och lyssna på musik, ljudbok, sticka eller prata i telefon. Genom fönstrena ser jag hästar från alla håll och det är så rogivande, precis så som jag också vill ha det i framtiden.

I lördags hade vi examensfest här på gården då Sigga (chefens dotter) gått ut universitetet. Dagarna innan detta var väldigt långa och slitsamma. Kaffehuset (som öppnar 1/7) skulle vara redo att ta emot 40 gäster så vi målade, bar och slet i flera dagar men resultatet var fantastiskt. Ska försöka gå ut och knäppa lite bilder på det! Toaletten finns det en bild på, på min Instagram (nats90) då den fascinerade mig, och säkert många fler hästmänniskor! När klockan var typ 23 åkte vi till stranden i Eyrarbakki där det stog en eld (ála majbrasa) tänd och massa människor. I kanten av människohavet stog det tre killar som spelade gitarr och sjöng! Så himla typiskt Island och så fantastiskt. Fick nypa mig i armen många gånger för att faktiskt förstå att jag var just där, just då.

Efter all renovering och fest var det skönt att köra igång med hästeriet igår igen. Hade Elsa som back upp med mig ut och det är så skönt att ha någon som korrigerar och ifrågasätter vad jag gör på hästryggen. Det är så mycket nytt så ibland glömmer jag det ena eller det andra och ibland bara glömmer jag bort allt och njuter av en härlig häst. Finns några kandidater som skulle kunna få följa med till Sverige men ska suga på karamellen lite till och verkligen prova och känna efter.

Anläggningen är jättebra! Det finns både paddock, ridhus (!!) och ovalbana (!!!!!!) Hur lyxigt är inte det? Som grädden på moset liksom. Och i närheten finns många, långa och fina ridvägar. Ser fram emot när vi ska rida ner till stranden, ska finnas en nära som är hård packad och alldeles underbar sägs det. Den som väntar på något gott… ;)

 

Nej, nu ska jag ta på mig mina skitiga skor igen och rida några hästar! Ha det så bra så länge!

Annonser

2 kommentarer

  1. Ella · juli 2, 2017

    Vad spännande att läsa om din resa, och fantastiska bilder! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s