Home away from home

”Du är alltid välkommen, du behöver inte fråga om du får komma. Är inte jag hemma är det alltid någon annan som är det, som kan ge dig en bra häst!”. Det var Sólmundurs sista ord till mig innan vi skiljdes åt igårkväll och egentligen vet jag ju det så väl men det är väl någon svensk sak att göra.

Att hälsa på dem var i alla fall så himla kul. Det är som att komma hem till sitt andra hem som är fyllt med snälla människor, massor av hästar och lilla Junior. Jag hängde på turen till Reykjadalur och vi hade strålande solsken hela dagen. Min kropp tackade mig för att jag valde att tillbringa den i varma källorna, mina muskler behövdes värmas upp! =) Varje gång jag är i denna dal tappar jag nästan hakan, den är så magisk. Även om den blivit mer turistanpassad och välkänd finns det massa magi kvar! Hästen jag hade på turen hade ingen namn utan kallades ”den stora röda”, dock såg den mer silverbrun ut.. var en trevlig häst med mycket tölt. Lite travinslag men gick att jobba bort med skänklar och säte!

Det roliga var att det var en svensk kille med som kom till Sólhestar igår för att hänga där i fyra veckor. Samma kille var med mig på en strandtur för fyra år sedan och kände igen mig. När han förklarat lite detaljer från turen vi hade då (hade en väldigt speciell kund med oss i gruppen) kom jag ihåg honom också. Det är hans andra sommar på Sólhestar, så himla kul!

Ska se till att hälsa på dem minst en gång till innan jag åker hem till Sverige. Sólmundur och Sjöfn är bland de bästa jag vet här på ön och det är så mysigt att hänga med dem. Har saknat det och Sólmundurs skratt! Han är så rolig när han skrattar åt sina egna skämt eller på min bekostnad. Han har liksom hittat min svaga punkt och tycker om att skoja om att.. Inte något jag kommer skriva om i alla fall ;)

Idag har jag varit så seg, såååå himlaaaaa seeeeeeg! Behövde en vila under lunchen (sömn före mat!) och även en mellan hästarna där framåt eftermiddagen. Och precis när jag trodde vi skulle stänga ner hästverksamheten för idag kommer Elsa och frågar mig om jag vill följa med henne ut och rida (sånt tackar man INTE nej till). Jag fick äran att rida hennes förstaklass-sto, vilket jag aldrig ens kunde drömma om. Stoet är runt 10 år men inte använd i aveln än. Elsa sa ”lite kul ska man väl ha också?” och menar på att man också ska passa på att njuta av hästarna, även om de borde gå in i aveln. Hon kommer användas så småningom men än är det ingen direkt brådska! De har gott om andra bra bedömda ston att använda så länge.. :)

Hon var i alla fall en fröjd att rida!!! Vilken tölt alltså, leendet gick nog från öra till öra när jag satt där och bara njöt. Hon har 8 för tölt men Elsa menade på att egentligen ska hon ha 8,5 eller 9 och rätt häftigt att få känna hur sån tölt känns! Det var farligt att visa mig denna häst för nu kommer jag ju vilja rida henne hela tiden och ta med henne hem till Sverige! Hon är till salu, men prislappen är nog liiiiite för dyr för mig. Men bara lite, hehehe.


Annars händer det inget särskilt, rullar på som vanligt tycker jag! Hoppas uppdateringarna uppskattas! :)

Annonser

4 kommentarer

 1. Caisa · juli 25, 2017

  Hej! Hittade hit via ”Diskutera Islandshästar” på Facebook.och vilken härlig blogg du har! Och så avundsjuk jag är på att du nyss varit i Reykjadalur. Definitivt en av höjdpunkterna när jag var på Island 😀

  Och du, köp hästen 😉

  • Natalie Eriksson · juli 25, 2017

   Kul att du hittade hit! 😃 Och tack för fina ord!
   Reykjadalur är något alldeles speciellt, konstigt hur en plats gång på gång kan få en att tappa andan!
   Blev inget köp av det stoet, prislappen ligger nog på närmare 200.000 och det är inget jag har just nu. Däremot finns det annat fint sto som jag inte riktigt kan släppa men vi får se! 😃

 2. emmasundman · oktober 24, 2017

  vad härligt det ser ut! :O

 3. emmasundman · oktober 24, 2017

  ser riktigt härligt ut :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s