V<3 

Hej, igen! Dammar återigen av min kära blogg

Att hitta ”sin” häst är inte lätt. Jag letade under en lång tid efter en till häst, att ha vid sidan om Vilda. Kände att jag hade tid, ork och råd med sån lyx men ingen av de hästarna jag kollade på fångade mitt intresse. Det jag var ute efter skulle helst vara oinridet, eller påbörjat (fått för mig att jag ville göra allt själv). Hästen skulle helst ha två förstaklass-föräldrar, vara långbent, hög i manken,  femgångare, gärna fin färg (absolut INTE röd!!!!) och finnas i Sverige.

Och vad händer? Jo, jag åker till Sólvangur och blir kär i raka motsatsen. Viðja är inriden (på rätt sätt och välutbildad! Thank lord for that!), hon är RÖD, varken ”långbent” eller ”hög” (runt 138cm) har ”bara” en bedömd förälder (som iofs är legenden Hágangur frá Narfastöðum), fyrgångare, och finns på Island! Under min tid på Island trodde jag aldrig att jag skulle ha råd med denna kloka, rådjursliknande, lilla häst så vande mig därför vid tanken att kanske aldrig med få sitta på henne även om jag aldrig riktigt kunde släppa henne. 

Efter Vildas bortgång kände jag mig riktigt nere ett bra tag och det kändes rätt hopplöst med att någonsin ens kunna hitta en ersättare. Vilda hade ALLT och lite till (för mig!) och det är rätt svårt att överträffa. Men hörde ändå av mig till Elsa och bad om att få priset på henne. Några dagar senare var hon besiktigad och röntgad, alltså några steg i riktning mot att bli MIN(!).

Efter att nu ha varit och hälsat på henne på Island i fyra dagar var jag mer än glad över mitt beslut. Elsa har tränat henne sen jag åkte och hon var så himla fin att sitta på. Finns absolut massa potential i henne och jag hoppas kunna visa henne och komma ut på lite tävlingar längre fram! 

Hon står nu på mitt namn i Worldfengur vilket känns spännande och den 20e november landar hon i Norrköping. Känns som att julafton flyttats fram en månad! Så nu hoppas vi på att tiden går fort tills dess, saknar henne nämligen redan!

Annonser

2 kommentarer

  1. emmasundman · november 22, 2017

    roligt med en ny häst :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s