V har blivit ridhäst

Vidja fick nya skor i fredags och jag passade på att ta ut henne på en promenad några timmar senare när ändå Martina var ute och snurrade i området. Hon var så nöjd med sina nya dojjor och vågade ta ut steget ordentligt igen. De där övertrampen i skritten och rörelserna genom hela kroppen får mitt hjärta att göra volter. Det var ett av kriterierna jag hade på min nya häst – bra skritt och att den använder hela kroppen. Mest för att det var en av Vildas brister och att öva upp en bra skritt tog hur lång tid som helst och den blev aldrig så genomgående som jag hade velat!

På lördagen inledde jag helgen och jullovet (ja, ni läste rätt – JULLOV!) med att åka till Bräkne-hoby för att rida tillsammans med Elin och Jenny! Supertrevligt och fick så mycket energi av att komma ut med dem. Så mycket energi att jag bestämde mig för att bestiga min egna donna på hemvägen. Var RÄTT nervös när jag satte foten i stigbygeln (hon har inte blivit riden sen jag lämnade Island i början av november) så bad Thomas hålla i henne och sen gå med oss några meter. Kände rätt fort att hon var lugn och tog det hela med ro så bestämde mig för att rida iväg själv! Red ingen lång runda utan följde grusvägen och vände när det kändes rätt.

Har hunnit vara ute två gånger sedan dess. Det läskigaste vi mött är spanska hästar springandes på andra sidan av staketet. Tur jag gick av där för de var så himla otäcka hälsar V. Andra saker som kan vara otäcka om man kommer från en lugn paradisö är: älgar, cyklister, Jack Russels som rymt från sin ägare, stenar (!!!), nedfällda träd och så vidare. Men hon reagerar men aldrig någon tendens att vilja springa ifrån det, bocka eller sparka bakut. Utan frustar och går vidare. Temperamentet är guld värt och jag är oerhört tacksam för min fina häst. Som att jag hittat rätt liksom. Tänk så kul vi ska ha ihop <3

Mimmi skrev förresten ett fint inlägg om sköna bönan som ni kan läsa här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s