mitt 2017

Så var vi plötsligt i ett helt nytt år, igen. Tiden går så himla läskigt snabbt men jag tänker att den gör det när man har roligt. För roligt har jag haft detta året, verkligen roligt. Känns som att jag är gladare än jag varit andra år :) Har mycket att göra med att jag omgett mig av människor som ger energi, istället för att ta. Skönt att ha hittat sina personer, som stöttar och stärker.

Mitt äventyr på Island i somras gav mig hur mycket som helst. Jag har lärt mig mer än jag nånsin kunnat drömma om. Jag vet att jag hade tur som hamnade på Sólvangur, att det var just ett sånt ställe jag letade efter. Och ibland ska man ju ha lite tur, ellerhur? Det bästa med hela vistelsen var att jag fastnade för ett litet rådjur som ständigt gav mig härliga ridupplevelser. Så cool men livlig och unghästig men utan att nånsin göra något dumt. Henne hade jag svårt att släppa även hemma i Sverige sen..

Det värsta som hände mig i år var när jag var tvungen att ta beslutet att ta bort min bästa vän Vilda. 31 augusti åkte jag och mamma till kliniken i Näsum för att få negativa besked. Men Vilda lurade även veterinären först. Så pass smärttålig var min fina lilla böna. Det var sorgligt att köra hem med tomt släp och vetskapen att hon inte finns längre. Det är fortfarande svårt att förstå, 4 månader senare, att jag inte kan åka till henne mer. Men jag vet också att hon har det bättre nu!

Vilda var en häst som har lärt mig nästan allt när det kommer till islandshästridning. Hon var gjort mig glad tusen gånger. Och det var dit jag åkte så fort något tyngde mig. Ökad tölt på pinan och alla problem var som bortblåsta. Vi startade denna säsongen med att åka och rida ett SM-kval och jag hade andra planer för hur den skulle sluta. Men livet händer ibland. Bara tacksam att jag fick ha Vildan i mitt liv i fyra år. ♥

Hästlös var inte min melodi, det märkte jag rätt snabbt så blev glad när Eva hörde av sig och ville ha hjälp med Gledi. Gledi är en komplett femgångshäst och hade varit kul att prova på att starta henne i femgång någon gång, även T2 hade funkat!

Det var också här nånstans jag hörde av mig till Elsa på Sólvangur för att få prisuppgift på Vidja. Fick ett väldigt bra pris då de tycker att vi passar ihop och eftersom de tyckte lite synd om mig som tagit bort Vilda tidigare. Svarade med att om hon går igenom röntgen och veterinärbesiktningen så tar jag henne. I oktober gick hon igenom röntgen och besiktningen, i november hälsade jag på henne en sista gång på Island (betalade, skrev alla papper etc etc) och i december landade hon hos mig i Sverige. Fortfarande rätt overkligt att se henne i Bastasjö med sin nya flock, men känns så himla bra! Hon har tagit resan strålande och har anpassat sig bra. Drog högsta vinsten känns det som :)

Planerna för oss nästa år är att kanske starta i Geysirs tävling i vår och åka på lite träningar. Ta det lugnt och bygga styrka och muskler. Och så ska vi ha kul, så himla kul jag och mitt lilla rådjur.

God fortsättning på er allihop!

Annonser

2 kommentarer

  1. Ella · januari 1, 2018

    Vad härligt att året slutat så bra för dig och att du fick hem din fina häst! God fortsättning och stort lycka till!

    • Natalie Eriksson · januari 1, 2018

      Tusen tack! Och önskar dig ett stort lycka till likaså! 🌟

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s