Visa V 2018?

Jag är helt inne på att visa V och när detta dök upp i mitt flöde för någon vecka sedan var jag 100% säker att jag skulle söka, så fort jag hittade min andra häst jag kunde ta med och visa på bedömning. Har nu hittat en häst men sen lyssnade jag på Islandshästpodden där de intervjuade Vignir Jonasson och skrattade lite för mig själv när jag insåg hur pass dåligt insatt jag är i hur en bedömning går till och hur en häst ska röra sig och se ut för att kunna få rättvisa poäng.

Han berättade då att han tyckte det var konstigt att det var så få människor som kollade på bedömningarna. Ofta var det hästägarna och sedan ryttarna själva. Och då insåg jag vilken tabbe jag hade gjort om jag anmält mig och två hästar till något jag aldrig ens varit med och kollat på. Kan se mig själv där på Margaretehof i Everöd eller på Häradsvallen i Mönsterås hur vilsen och förvirrad jag varit, särskilt bland alla rutinerade proffs.

Men visning för V blir det absolut. Bara inte 2018, kanske inte ens 2019 då jag inte har någon brådska alls. Vill ju att hon ska få en så bra bedömning som möjligt på första försöket. En bedömning som gör henne rättvisa. För hon är faktiskt rätt fin, finare än jag tyckte i somras då jag föll för henne.


Här är en dålig bild tagen genom att jag printade från en video när hon var lös i ridhuset i somras. Småfet men man ser rätt tydligt hur hon kommer se ut i sommar (minus lite fett, plus lite muskler). Proportionerlig i kroppen. Något kort hals (den är aningen slankare nu), något korta ben. Hovarna hinner få återhämta sig bättre och både man och svans med. Men annars ser hon rätt okej ut faktiskt. OM man nu får säga så om sin egna häst. Gillar inte att höja min egna häst till skyarna men att säga att hon ser OK ut tycker jag att man har all rätt till.


Två hyffsat nytagna bilder. Ska bli kul att se vad som gömmer sig under all päls!

Annonser

2 kommentarer

 1. Bettinas islandshäst · februari 22, 2018

  Jag ska absolut springa på visningar och kolla i sommar! Det ska bli spännande. Ganska nyligen var jag på en fölvisning, det var också lärorikt. Jag höjer min lönnfete Juppe till skyarna, han är världens snyggaste och smartaste – och han vet om det. ;-)

  • Natalie Eriksson · februari 22, 2018

   Då kanske vi springer på varandra på en sådan. Kommer kolla på m-hof. Men även Strokkur och nån till.

   Haha okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s