Valsbettet

Ni kan på bilden skymta mitt senaste inköp till V (de andra kan jag visa upp en annan dag). Jag som då varit den mest misstänksamma människan i Sverige mot detta bett hittade det till ett bra pris och bestämde mig för att åtminstone prova.

Det är alltså ett Vals-bett med bettringar på 9cm i diameter (!!!!!!). Har ridit med det två gånger och har väl inte känt någon superskillnad men hon har heller inte gått sämre. Så det får stanna tills vidare i alla fall.

Såhär beskrivs bettet i webshoparna: ”Valsbettet ligger mycket bra i munnen på hästen. De stora ringarna gör att bettet löper i sidorna vilket resulterar till att det blir mindre tryck i munnen. Det blir också mindre tryck i munnen. Det blir också ett mindre tryck i mungiporna av de stora ringarna.”

Läser man beskrivningen kan man tro man ska få en ny häst med bettet och var väl lite det jag retat mig på. Nånstans har det också stått att det skulle hjälpa hästen att hitta rätt form. Alltså förlåt men va? Man rider fram sin häst till rätt form, inget man ska tvinga fram…

To be continued.

Annonser

2 kommentarer

  1. Ella · februari 23, 2018

    Hm funderar också på att testa, men jag vill inte ha bett med lösa ringar och inte tvådelat haha! Om de gör en variant med fasta ringar och tredelat ska jag överväga det.. Tycker dock att det är rätt snyggt! Du får återkomma med en recension sen!

    • Natalie Eriksson · februari 23, 2018

      Haha! Hade inget tvådelat så passade mig bra. Finns tredelat nu också att välja mellan :) Får göra det 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s