Kursdags

I lördags var det dags för V att lämna Bastasjö för första gången sedan hon kom till mig i december, vi hade nämligen bokat in oss på kurs för Niels. Han kommer till Karlskrona en gång per månad och jag ska försöka vara med de gånger det finns plats för oss. Känner att jag behöver den stöttningen nu när jag står med unghäst som behöver bra vägledning och klara signaler.

Jag fick först börja med att visa upp henne i samtliga gångarter – på rakt spår, volt och sedan en skänkelvikning för att han skulle kunna se vad vi skulle jobba med. Sa också att jag upplever att hon skjuter ut ena bogen och böjer halsen och att jag ville få hjälp med att jobba bort det.

Fick till mig att sluta rida på halvslaka tyglar (woopsie) och att jag måste ge min häst mer klara signaler av vad jag förväntar av mig, annars gissar hon bara – vilket inte alltid blir rätt. Måste dessutom klart och tydligt visa henne när hon gör rätt och när hon inte gör det jag bad henne om. Annars var det en trevlig häst med taktsäkra gångarter så de behövde vi inte jobba med. Känns skönt att ha det på sin sida i alla fall! :)

Tyckte det var så kul att komma iväg med henne och att hon accepterade allt på ett bra sätt. Gick nästan direkt på transporten när vi skulle dit. Hem var hon inte lika sugen men gick på efter en stund. Känns bra att veta att hon går att ta med sig och att hon är ungefär som hon är i vanliga fall hemma.. ;) Nåågot speedad ett tag under lektionen men var nog bara överskottsenergi. Kul med en rolig träningskompis. Nu väntar lite hemma hos-ritter i vår och vägtölten som vi kan komma iväg på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s