Update

Hej!

Värmen har kommit till Blekinge och jag hoppas innerligt att den stannar länge, länge! Allt blir ju roligare när det är ljust länge och det är behagligt att vara ute. Mina stallstunder blir längre och längre, utan att jag tänker på det. Det för att jag gärna pysslar om min röda lite extra och sen råkar jag ofta hamna på Eva och Tomas altan drickandes saft, kaffe, te etc..

Jag tror V tycker det är väldigt varmt i detta landet, inte riktigt det som hon är van vid. Senast igår fick Island en ny last med snö medan vi här i Sverige har upp mot 20 grader. Och varmare blir det ju för henne pga hennes eksemtäcke som ändå är väldigt tunt för vi tar minsann inga chanser! Tar också in henne på nätterna då och då, för att hon ska kunna vara utan täcket och komma undan de otäcka insekterna ett tag. Om hon gillar det låter jag vara osagt, men hon är ju väldigt lätt att hantera! Min snälla, anpassningsbara ponny.

I tisdags gav jag och V Martina hennes första ridlektion på islandshäst och min förhoppning är att hon ska bli lika frälst som jag är. Tror inte att det blir särskilt svårt eftersom hon verkade störtförtjust i min häst och hur hon var i ridningen. Hon är rätt lätt att tycka om, V alltså. Ja, Martina med för den delen. Och det är en tacksam häst att använda sig av när någon ska lära sig rida då hon inte gör något om man inte ber om det. ”Tycker Martina det är okej att jag lunkar så gör jag väl det..” kan jag tänka att hon tänker medans hon skrittar runt i 2km/h ;) Men när Martina vågade rida mer bjöd hon på både tölt och trav, galoppen väntar vi lite med. Och så kul det är att se sin häst bli riden av någon annan.

På lördag är det dags för tävlingspremiär (såvida djuret vill lastas) och det ska bli så kul!!!!1!1. I min förening anordnar vi vägtölt för första gången och jag tänker att det är en lagom aktivitet att åka iväg på tillsammans där det ändå sätts lite krav. Anmält mig till tölt, trav och galopp. Kanske lägger till skritten, får se hur jag känner imorgon. Och på torsdag nästa vecka är tanken att vi ska ge oss iväg igen. Slängde iväg ett meddelande till Linda om att rida ihop hos henne & Mirre och hon var också ledig. Så kul att upptäcka nya ridvägar, det jag sett har sett väldigt fint ut. Och bra miljöträning för mitt rådjur! =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s