Nya skor

Igår var det dags för V att få nya skor, då vi lagt ungefär 6 veckor emellan gångerna nu. Hovarna börjar bli bättre och jag hoppas att de om ett år är så fina att de kan få okej poäng vid en eventuell bedömning. Inga hovar, ingen häst och just hovar väger in rätt tungt vid en exteriörbedömning – som sig bör.

Det var planerat att han skulle komma till stallet vid 14.30 men vi insåg snabbt att det var alldeles för varmt då och sköt på det tills kvällen, för att det skulle vara svalare. Efter att ha fått inspiration på flertalet sociala medier blötte jag 4 bitar av en gammal handduk och la på hovarna med boots runt i 45 minuter innan, för att hovarna skulle bli blöta och därmed lättare att jobba med. Det är så varmt nu att hovarna blir stenhårda och sliter både på hovslagaren själv och hans verktyg. Visade sig att jag var den första kunden han någonsin haft som gjort det och han verkade en smula tacksam. V tyckte nog jag var aningen skum men tog det hela med ro. Var värre med att stå med fötterna i spannar som jag provade dagen innan det! ;)

Så nu har vi nya skor att slita på! Avslutade dagen på hästryggen vilket visade sig vara ett bra beslut. Det var svalt och min häst levererade ett trevligt ridpass. Styrkan för ökad tölt börjar komma mer och mer vilket är väldigt roligt förstås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s