Ridkurs 15 september

Igår var det dags för oss i Bastasjö att ta oss ut till Västeråkra igen då det var dags för kurs!

Fick frågan när jag red in i paddocken vad jag ville träna på. Mitt svar att jag vill kontrollera bogen, så att den inte skjuter vilket jag vet att den kan göra ibland – utan att jag märker det. Vi jobbade då på en ”fyrkantig” volt för att kunna jobba med att få med mig hela kroppen när vi ska svänga och det såg bättre ut tyckte N! Överlag tyckte hen att vi gjort framsteg och det motiverar mig att bli ännu bättre som ekipage :)

Vi jobbade även på att rida öppna och volt tillbaka. Inte för att hon inte kan utan för att hon ska jobba vidare tills dess att vi är avslappnade och jag säger till att vi är färdiga. Jag ger ibland många olika signaler vilket gör min häst förvirrad och vet inte riktigt vad hon ska göra, detta har vi jobbat på sen första ridlektionen för N tidigt i våras. Det blir bättre men det tar ett tag att lära om en gammal hund.

Det viktigaste är att det går framåt, om än mer långsamt. Vi har kul på vägen och vi kommer fortsätta att ha kravlös ridning också. Jag är ju i stallet för att slippa stress och press, att känna att man kan vara avslappnad och låta allt annat rinna av.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s